Właściciele restauracji jak również jej pracownicy, doskonale wiedzą jak ważne jest posiadanie na zapleczu różnych przydatnych w pracy przyrządów i urządzeń. Jaki przyrząd doskonale sprawdzi się w przetransportowywaniu żywności ale jednocześnie w odpowiednim przechowywaniu produktów spożywczych w formie przetworów, surowego mięsa i wiele innych.
Przeznaczenie wózka do farszu
Wiele pracowników restauracji za pewne spotkało się już w swoim fachu z różnymi sprzętami gastronomicznego. Na pewno każdy ceni sobie każdy z tych sprzętów ponieważ umożliwiają im zwinną, szybką pracę, ale też stanowią pewnego rodzaju ułatwienie pracy a nie kiedy w ogóle jej umożliwienie. A czym dokładnie są wózki do farszu i do czego są przeznaczone ? Takie wózki można spotkać również pod nazwą Cymber. Posiadają różne wielkości i pojemności, która podawana jest w litrach. Do czego są one przeznaczone ? Przede wszystkim wózek do farszu przeznaczony jest do przetransportowywania produktów mięsnych oraz surowców. Służą do transportu wewnętrznego, czyli na przykład na terenie naszej restauracyjnej kuchni. Są wykonane ze stali nierdzewnej i są bardzo wygodne w użytkowaniu. Posiadają specjalny uchwyt, oraz kółka dzięki którym możemy bez trudu przewozić artykuły chociażby z chłodni bezpośrednio na stół kucharza. Cymber posiada grube dno i grube ściany co czyni go bardzo stabilnym i mocnym wózkiem, który poradzi sobie nawet z większym ciężarem. Górne ranty wózków są dodatkowo umocnione co sprawia, że będziemy mogli z niego długo korzystać. Staranne wykonanie wózka sprawi, że nie rozleci się on po kilku razach użytkowania.
Wózki bardzo często są wyposażone w cztery kółka z pochyłem i posiadają różnej wielkości dziob wlewowy. Taki wózek może nam posłużyć za transport wyrobów mięsnych. Można w nich trzymać chociażby farsz do pierogów. Wózki są wygodne w użytkowaniu i idealnie wpasują się do chłodni. Łatwe w utrzymywaniu czystości.