Oprócz dobrego ekwipunku technicznego i odpowiedniego przeszkolenia miłośnicy wybierający na swój urlop czarter jachtów mazury wiedzą, jak odpowiednio wyposażyć kuchnię pokładową, aby niczego nie zabrakło.
Czarter jachtów i jedzenie na wyprawę
Przekąski typu czekolady, batony, cukierki, ciastka są niezdrowe , aczkolwiek dodają nam energii w chłodne dni.Najpraktyczniejszym pożywieniem w jakie możemy się zaopatrzyć są konserwy. Koniecznie w puszkach, ponieważ słoiczki mogą się potłuc. Konserwy mają długą datę przydatności, a poza tym nie musimy trzymać ich w lodówce, w którą jacht niekoniecznie musi być wyposażony.Nabiał jest bardzo ważny w naszej codziennej diecie, jednakże bardzo szybko się psuje, dlatego najlepiej spożywać go stacjonarnie, podczas pobytu w porcie.Warzywa i owoce najlepiej kupować jak najbardziej świeże i nieuszkodzone. Ułożone w chłodnym miejscu,odpowiednio od siebie odseparowane i odcięte od światła i wilgoci powinny wytrzymać dłuższy okres.Z mięsem sytuacja wygląda podobnie jak z nabiałem. przygoda czarter mazury nie jest łatwa dla miłośników mięsa. Jednakże jeżeli zdecydujemy się na suszone mięso które ma długą datę przydatności i się nie psuje, to nic złego się nie stanie.Nie należy również zapominać o takich produktach jak oleje, dżemy, buliony, makarony, kasze, suchary, kawa, herbata, pieczywo – które najlepiej kupić w w dniu spożycia, a także miód, a także nasze ulubione soki.
Z takim ekwipunkiem na pewno przygotujemy dla załogi pyszne posiłki i niczego nam nie zabraknie, ani nic się nie zmarnuje.
Najlepszy czarter jachtów-nfuncharter